B.A.R. – British American Reenactment

B.A.R.

De verzameling die de leden van de BAR hebben van de eenheden uit de periode 1940-1945 is groot en divers. Door de correcte uitbeelding van uniformen, uitrusting en voertuigen zijn wij een re-enactmentgroep die men graag ziet verschijnen.

Wij geven les en uitvoering over deze geschiedenis, zowel in Nederland als buitenland. Ook verlenen wij ondersteuning bij film  en documentaireproducties en zijn met de regelmaat van de klok aanwezig bij het opluisteren van bevrijdingsfeesten.

De vereniging heeft het doel tot in stand houden van de historische levende geschiedenis van de tweede Wereldoorlog (WWII), zowel in WWII Uniformen als in WWII voertuigen als in WWII wapens, vanaf 1939 tot en met 1945 in al zijn facetten.

De vereniging heeft mede het doel tot in stand houden van de historische geschiedenis van het regiment South Staffordshire, 2nd Battallion, als onderdeel van 1st Airlanding Brigade.
Aansluitend hieraan de levende geschiedenis van de South Staffordshire (Prince of Wale’s) vanaf haar oorspronkelijke oprichting.

Ook heeft de vereniging het doel tot in stand houden van historische levende geschiedenis van de beide Airborne Divisions uit het Amerikaanse leger, te weten 101 Airborne en 82nd Airborne Division van hun beide oorspronkelijke oprichting.

De legereenheden (zowel Engels als Amerikaans) die worden uitgebeeld zijn betrokken geweest in het midden en zuiden van Nederland, het gebied waar zich destijds o.a. operatie Market Garden heeft voltrokken.

Contactinformatie
Voorzitter: P.P.R.A. Mudde
Secretariaat B.A.R.:
Ereprijsstraat 4,
5262 DT Vught

email: bar-online@hotmail.nl
website: www.bar-online.nl