Living History Group Holland

LHGH

De Living History Group Holland (LHGH) is op 31 januari 2001 opgericht, maar bestond voordien al onofficieel als de British Airborne Group Holland. Het doel van de LHGH is het in leven houden van de militaire geschiedenis door middel van het uitbeelden van eenheden uit de militaire historie. In de LHGH zijn momenteel twee werkgroepen actief, die beide de periode 1940-1945 uitbeelden.

De Britse werkgroep is te verdelen in eenheden van de 1st British Airborne Division, zoals het Reconnaissance Corps, Royal Engineers, Royal Army Medical Corps, Light Regiment Royal Artillery, Parachute Regiment, enz. Op zondag 17 september 1944 nam deze 1st British Airborne Division deel aan een enorme luchtlandingsoperatie met de codenaam Market Garden. Het totaal aantal leden dat zich bezighoudt met de uitbeelding van de Britse Airborne eenheden is momenteel 40 man, waarvan 9 Engelsen.

De tweede werkgroep is de 7th Armored 814th Tank Destroyer Battalion. Deze bestaat uit een Reconnaissance group met een aantal Jeeps, Scoutcar, M8 Greyhound en een aantal ondersteunende voertuigen met bemanning, die allen zo authentiek en kompleet mogelijk zijn uitgerust. Het 814th TD Battalion telt momenteel zo’n 10 man, met een indrukwekkende hoeveelheid materiaal, zoals: een Weasel, M8 Reconnaissance Vehicle, 2 jeeps en verschillende Halftracks.

De werkgroepen streven ernaar om een zo hoog mogelijke graad van authenticiteit te bereiken, in kleding en uitrusting alsmede voertuigen.

De LHGH neemt deel aan verschillende re-enactmentactiviteiten in binnen- en buitenland. Ook geven de eenheden van de LHGH acte de presence bij herdenkingen en worden zij dikwijls gevraagd om als oefenvijand voor de huidige Nederlandse Krijgsmacht op te treden. Buiten deze verschillende activiteiten om komen de leden van de LHGH iedere maand bijeen op een fort in Utrecht om aan de basisvorming van de soldaat te werken, wat o.a. inhoudt exercitie en het lopen van patrouilles.

De Living History Group Holland onderscheidt zich van andere re-enactment verenigingen in Nederland door de hoge opkomstgraad van de leden bij evenementen en de grote hoeveelheid materieel waarover zij beschikt.

Contactinformatie

A Tak voorzitter@lhgh.nl

 

email: info@lhgh.nl

website: www.lhgh.nl

Geverifieerd door MonsterInsights