Nieuwsbrief LPLG 28 september 2022

Nieuw WM32-inlichtingenformulier, verlofverlenging via post, inventarisatie opleidingen

Tweede nieuwsbrief LPLG 28 september 2022

 

Beste leden van het LPLG,

 

Nagenoeg binnen een week nog een nieuwsbrief van ons! Jazeker, want er zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen.

 

Nieuw WM32 inlichtingenformulier voor verlengen verlof.

Sinds 23 september 2022 is er een nieuw WM32 formulier. De belangrijkste wijziging is dat de referenten die je opgeeft ook hun handtekening op het formulier moeten zetten.

 

Het nieuwe WM32 formulier vindt je hier:

https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/korpscheftaken/korpscheftaken/2022/20220922-wm32-formulier.pdf

 

Verlengen verlof per post.

We krijgen signalen dat in een aantal regio’s het verlengen van verloven op een nieuwe manier gaat. Per brief wordt je gevraagd je verlof en alle benodigde documenten per bijgesloten antwoordenvelop naar de Politie te sturen. Na ontvangst en verlenging van je verlof krijg je dan de uitnodiging om je verlof weer op te halen en de leges te betalen.

 

Wij vinden dit een problematische werkwijze van de Politie. Immers, hoe bewijs je dat je alles op tijd hebt opgestuurd? En wie is er voor verantwoordelijk als post zoekraakt? Op dit moment ligt dat risico volledig bij de verlofhouder. Dat vinden wij onacceptabel.

 

Daarom is ons advies om de antwoordenvelop in te leveren bij uw lokale Politiebureau. Laat een ontvangstbevestiging tekenen waarin duidelijk staat wat u heeft ingeleverd. De antwoordenvelop gaat dan per interne post naar de juiste afdeling.

 

Inventarisatie opleidingen (nieuwe) leden voor wapenveiligheid.

Dank voor jullie sneller reacties op onze vraag uit de vorige nieuwsbrief. De antwoorden die we hebben gekregen zijn inmiddels verwerkt in een reactie aan de commissie WWM.