Screaming Ducks

Contactinformatie

 

website: www.screamingducks.com

Contact formulier Vereniging Screaming Ducks
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Screaming Ducks

De Screaming Ducks Living History Association bestaat uit een hechte vriendengroep die hun voorliefde voor WW2 voertuigen, uitrusting en uniformen in het algemeen en voor de Amerikaanse Paratroopers in het bijzonder, niet onder stoelen of banken steekt. Reeds voor de hype omtrent de US Paratroopers hielden deze mannen zich bezig met WW2 en de US Airborne. Niet alleen waren ze aanwezig bij de wereldpremiere van Band of Brothers, ze hebben in de afgelopen jaren vele veteranen van o.a. Easy Company,506th PIR, 101st Airborne mogen ontmoeten en begeleiden.

 

Toch kozen de Ducks niet voor het alom bekende 506de als geadopteerd onderdeel. De Screaming Ducks hebben Able Company, 502nd Parachute Infantry Regiment gekozen als hun ‘Unit’. In het voorjaar van 2004 hadden ze de eer met de WW2 commander van Able Company 502, Captain Wallace A. Swanson, en met de historicus/veteraan van het 101ste, George Kosikimaki, rond te trekken over ‘The Island’, het gebied waar de mannen van het 101ste vochten in Nederland tijdens en na Market Garden.

 

De Screaming Ducks hebben educatie en informatie hoog in het vaandel staan. Altijd bereid om veteranen en hun familie te begeleiden worden vele reizen gemaakt naar o.a. Normandië en de Ardennen. De Ducks beschikken niet alleen over Jeeps maar over een heel arsenaal aan voertuigen; net als de WW2 Paratroopers gebruiken ze alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen ! Met leden door heel Nederland verheugen de Ducks zich in samenwerking met binnen- en buitenlandse Living History- en/of Voertuig verenigingen zoals Wheels,Keep Them Rolling, Living History Group Holland, The Zendmasters Bigband en andere gelijkgestemden. Er is altijd tijd voor een foto, uitleg of een leuk gesprek !

 

Ze hebben de geschiedenis in bewaring voor de toekomstige generaties, en zeker tijdens display-evenementen krijgen de jongste belangstellenden de volle aandacht. Op de website van de Ducks is een keur aan informatie te vinden over de Paratroopers, alsmede verslagen van reizen en evenementen.

 

‘IT’S NEVER ABOUT US, IT’S ABOUT THEM !’ Lest we Forget !

Able Company, 502nd PIR, 101st Airborne.

The Screaming Ducks.

Living History, Research & Education.