Compagnie Grolle

Die starcke stadt Grolle

De zomer van 1627

In de zomer van 1627 besluit prins Frederik Hendrik ‘die starcke stadt Grolle’ (het tegenwoordige Groenlo in de Gelderse Achterhoek) te veroveren op de Spanjaarden. Een groot Staats leger zet zich in beweging naar het oosten en slaat haar tenten op voor de stad. De belegering en verovering die volgde maakte grote indruk op vriend en vijand.

Voorliefde  voor de Nederlandse geschiedenis

De Compagnie Grolle is een enthousiaste vereniging van mensen die een voorliefde hebben voor de Nederlandse geschiedenis tijdens de tachtigjarige oorlog, met name het eerste deel van de 17e eeuw ( 1600-1630). De Compagnie Grolle past haar uitbeelding aan naar het evenement waar zij aan deelneemt. Indien mogelijk beeldt de groep een belegerde stad uit met een combinatie van een Spaanse Compagnie met musketiers en kanonniers en allerlei ambachten zoals deze voorhanden waren in een stad.

Kampement

Als het evenement een kampement betreft, dan worden de ambachten hierop aangepast. Dan zijn alleen activiteiten te zien zoals deze voorkwamen in een kampement.  Hoewel opgericht in Groenlo (Grolle) in 1999, kent de vereniging inmiddels leden vanuit het hele land. Voor meer informatie, kijk eens op onze Site of Facebook Pagina

 

Contact formulier Vereniging Compagnie Grolle
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam