De Graven van Holland

De Graven van Holland

Het kampement
Welkom in het middeleeuws kampement van de Graven van Holland (1440 – 1465).

In het kamp treft u huurlingen, vrouwen, kinderen uit de vijftiende eeuw. Daarnaast ambachtslieden, een boer of muzikanten. In het kamp zijn zij bezig met het dagelijks leven; eten, slapen, arbeid, muziek maken, maar ook houden zij zich bezig met ambachten; maliën maken, pijlen maken, het smeden van plaatwerk, vilten, schrijven, koken, etc.
Aan de mensen die dit kamp met levende geschiedenis bezoeken wordt uitleg gegeven over technieken, wapens en gebruiken uit deze lang vervlogen tijd of u kunt gewoon genieten van de aanblik van het gebeuren.

Wapengekletter
Natuurlijk is er naast dat leven in het kamp ook wapengekletter aanwezig.
De huurlingen in het kamp houden zich regelmatig bezig met het oefenen van de wapens, (zwaarden, paalwapens, boogschieten, etc.). Ook trekken zij regelmatig met vaandels en in harnas ten strijde naar een veldslag of schermutseling.

Evenementen
U kunt De Graven van Holland inhuren voor evenementen. Kleinschalig: van een paar man voor een aantal uur, tot grootschalig: meerdaagse evenementen of veldslagen.
We kunnen een volledig middeleeuws tentenkamp leveren. Ook hebben wij de contacten om meerdere groepen bij uw evenement te betrekken.
Regelmatig zijn De Graven van Holland aanwezig bij binnen en buitenlandse evenementen waar meerdere groepen historische gebeurtenissen laten herleven.

De Graven van Holland zijn sinds 2004 officieel lid van het LPLG.
Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een groep voor uw evenement.

Contact formulier Vereniging De Graven van Holland
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam