Equipage de Delft

Equipage de Delft

Wie zijn wij ?

bbn  Doelstelling “Equipage De Delft” Equipage De Delft is een vereniging die zich ten doel stelt om op authentieke wijze alle aspecten weer te geven van het leven van de bemanning (‘equipage’) van ’s-Lands Schip van Oorlog “DELFT” ten tijde van de Slag bij Kamperduin (1797).

Naast de uitbeelding van het ‘scheepsvolk’, zeeofficieren en mariniers uit 1797, beeldt Equipage De Delft Mariniers uit, uit diverse periodes: – 1667 ~ Regiment de Marine (Republiek der Verenigde Nederlanden) – 1777 ~ Regiment Mariniers No.21 (Republiek der Verenigde Nederlanden) – 1797 ~ Bataafsche Mariniers (Bataafse Republiek) – 1806 ~ Corps Mariniers (Koninkrijk Holland) – 1831 ~ Korps Mariniers (Verenigd Koninkrijk der Nederlanden)

Equipage De Delft in diverse Mariniersuniformen, tijdens het defilé 350 jaar Korps Mariniers: - 1667 ~ Regiment de Marine (de door Michiel de Ruyter en Johan de Witt opgerichte 'zeesoldaten' of 'mariniers') - 1777 ~ Regiment Fourgeoud (Republiek der Verenigde Nederlanden) - 1797 ~ Bataafsche Mariniers (Bataafse Republiek) - 1806 ~ Corps Mariniers (Koninkrijk Holland) - 1831 ~ Korps Mariniers (Verenigd Koninkrijk der Nederlanden)

Equipage De Delft in diverse Mariniersuniformen, tijdens het defilé 350 jaar Korps Mariniers:
– 1667 ~ Regiment de Marine (de door Michiel de Ruyter en Johan de Witt opgerichte ‘zeesoldaten’ of ‘mariniers’)
– 1777 ~ Regiment Mariniers No.21 (Republiek der Verenigde Nederlanden)
– 1797 ~ Bataafsche Mariniers (Bataafse Republiek)
– 1806 ~ Corps Mariniers (Koninkrijk Holland)
– 1831 ~ Korps Mariniers (Verenigd Koninkrijk der Nederlanden)

Marinier 1817-1830, Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (op de achtergrond: schilderij door Arnold de Lange).

Aangesloten bij de “Napoleontische Associatie der Nederlanden” De afgelopen jaren heeft de Equipage tal van gebeurtenissen op de Scheepswerf / Museum ‘De Delft’ bijgewoond maar is ook vele malen aanwezig geweest bij evenementen en veldslagen van de Napoleontische Associatie der Nederlanden (NAN) . De Equipage is in Nederland de enige aangesloten re-enactment vereniging die ‘scheepsvolk’ en mariniers uit de 18e eeuw uitbeeldt. Zo zijn er zee-officieren, zeesoldaten, matrozen, een scheepstimmerman, schipper, kampvolgsters en een scheepskok. De vereniging bestaat geheel uit vrijwilligers en gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Veel vrijwilligers hebben een passie voor geschiedenis en voor de tijd waarin dit alles zich afspeelt. Tijdens de exercities en de gevechten wordt van eenieder verwacht zich te houden aan de bevelen van de officieren. De militaire hiërarchie is tijdens het ‘spel’ van toepassing en maakt hiervan een belangrijk deel uit. Dit met het oog op de veiligheid. Hierbuiten zijn gezelligheid, humor en plezier de kernwoorden.

Contact formulier Vereniging Equipage de Delft
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam