Het Bolwerk

Het Bolwerk – Levende Geschiedenis en re-enactmentvereniging

fascinerende en gevarieerde hobby

‘Het Bolwerk – Levende Geschiedenis’ is een vereniging voor re-enactment. Re-enactment is een fascinerende en gevarieerde hobby waarbij de leden proberen historische perioden of gebeurtenissen zo getrouw mogelijk te reconstrueren. Dit doen we door ons tijdens evenementen volledig onder te dompelen in het dagelijkse leven van de gekozen tijdperken. Dit houdt in dat we passende kledij en uitrusting dragen, maaltijden bereiden volgens historische recepturen en, bij militaire uitbeeldingen, gevechtsacties veilig en precies naspelen. Leden participeren in ‘uitbeeldingen’, die elk een specifiek historisch tijdvak vertegenwoordigen.

Met genoegen de geschiedenis kunnen beleven

‘Het Bolwerk’ streeft ernaar een vereniging te zijn die meerdere perioden omvat, waar leden met genoegen de geschiedenis kunnen beleven. Dit vindt plaats tijdens re-enactment evenementen en andere activiteiten waarbij het ervaren van geschiedenis centraal staat. De groep richt zich nadrukkelijk op geschiedenis, niet op actuele politieke situaties of gebeurtenissen. Onze leden, zowel ervaren als nieuwe re-enactors, werken samen om een diversiteit aan historische perioden uit de Nederlandse en Europese geschiedenis te vertegenwoordigen. Met ons enthousiasme beogen we het publiek te onderwijzen over verschillende historische tijdvakken.

verschillende era’s te ontdekken

‘Het Bolwerk’ volgt een ‘multiperiod’-concept. We concentreren ons niet op een enkele historische uitbeelding, maar verwelkomen een diversiteit aan tijdperken. Dit stelt onze leden in staat om moeiteloos verschillende era’s te ontdekken. Bijvoorbeeld, een enthousiaste re-enactor van de Tweede Wereldoorlog kan ook de Middeleeuwen beleven. Door deze aanpak integreren we de kennis en vaardigheden van onze re-enactors, met als doel de historische kennis van onze leden te verdiepen en uit te breiden.

Novum Milites Francorum: Karolingische (elite) infanterie en hun gevolg (9e eeuw)

Bolwerk

1st/2nd Maryland Infantry: Zuidelijke infanterie tijdens de Amerikaanse Burgeroolog (1861-1865)

Bolwerk cW

Krasny Oktjabr: Rode Leger (Sovjet-Unie) infanterie tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het Oostfront (1941-1945)

foto ko lplg Bolwerk

UNFIL: De Nederlandse krijgsmacht onder VN-vlag in Libanon (1981-1983)

Bolwerk unifil

Heb je interesse in één of meerdere van deze uitbeeldingen?

Kijk dan ook op onze website en social media. Je bent van harte welkom een keer mee te doen, neem gerust contact met ons op.

Website

bolwerk logo

 

 

 

 

 

 

Het BolwerkLG

Novum Milites Francorum

Krasny Oktjabr

Unfil

Contact formulier Vereniging Het Bolwerk – Levende Geschiedenis
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam