Huurlingen van Voorne

Een vijftiende-eeuwse groep huurlingen

Welkom bij de Huurlingen van Voorne.

We proberen naar beste kunnen een vijftiende-eeuwse groep huurlingen met hun gevolg uit te beelden. In ons kampement staan de tenten open voor uw bezoek en het vuur brandt.

Hout hakken, eten bereiden en vechten voor gevulde beurs

Als groep reizen wij langs kastelen, kampementen en slagvelden in Nederland en België. Binnen onze groep hebben we zwaardvechters en boogschutters, maar ook kanonniers met een handkanon of grotere kanonnen. Allemaal dragen we ons steentje bij het kampleven, want natuurlijk moet er hout worden gehakt en eten op het vuur worden bereid, ook als de veldslag of belegering aan de gang is.
Als huurling laten we ons inhuren door degene die ons goed betaalt, vroeger was dat Jacoba van Beieren. Nu blijven wij goed in vorm door met zwaarden te oefenen en ons in te zetten, wanneer dat nodig is voor de goede orde of voor het vullen van onze beurs.

Enkelhander, beukelaar, pollaxe, kruisboog en longbow

Veel soorten wapens en daarmee vechtstijlen zijn er bij ons te zien: onder andere een enkelhander, beukelaar, pollaxe, kruisboog en longbow zijn bij ons te bekijken en er is veel te vertellen over hoe en waarmee er gevochten werd.

 schrijven met de ganzenveer

Spelletjes, middeleeuwse prenten, het schrijven met de ganzenveer en boeken uit de 15e eeuw vind je ook bij ons onder de luifel. Er moet vaak genoeg iets gemaakt of gerepareerd worden, dus we zijn altijd wel bezig in ons kampement. Ons kampleven is uniek, omdat veel van onze tenten zo compleet mogelijk ingericht zijn. Wanneer je bij ons langs komt, kun je van alles vragen of gewoon komen genieten van alles wat te zien is.

Ons doel is een zo realistisch mogelijk beeld weer te geven van het kampleven tussen 1440 en 1470. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan zien we jullie graag op een van onze evenementen!

Contact formulier Vereniging Huurlingen van Voorne
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Huurlingen van Voorne Tenten
Huurlingen van Voorne. Kamp buiten
Huurlingen van Voorne. Kamp Bed
Huurlingen van Voorne. Kast