Napoleontische Associatie der Nederlanden

Het bevorderen van de kennis van het Napoleontischetijdperk (1795-1815)

Het bevorderen van de kennis van het Napoleontischetijdperk (1795-1815). Dit is de doelstelling van de Napoleontische Associatie der Nederlanden (NAN), opgericht in 1995.
Zij tracht dit doel te bereiken onder meer door middel van (het ondersteunen van/assisteren bij) de organisatie van historische demonstraties, optochten van historisch verantwoorde groepen, tableaux vivants, historische toneelspelen en de herbeleving van historische gebeurtenissen, een en ander zowel plaatselijk als landelijk, nationaal en internationaal.

Daarnaast draagt de NAN zorg voor kwaliteitsbewaking van de hiervoor bedoelde activiteiten zowel ten aanzien van de historische onderbouwing als ten aanzien van het hanteren van veiligheidsvoorschriften en kledingvoorschriften bij optredens waaraan aangesloten leden gebonden zijn.

Het vergaren van kennis ter bevordering van de historische onderbouwing van de aangesloten leden behoort ook tot de kernactiviteiten van de aangesloten leden van de NAN. De website van de NAN is inmiddels uitgegroeid tot een kennisbank waar veel informatie te vinden is over de Napoleontische periode en Napoleontische re-enactment in het bijzonder. Ook is er een forum aanwezig waar leden en andere geïnteresseerden in de Napoleontische periode kennis en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.
Het bestuur van de NAN is altijd gaarne bereid om vragen te beantwoorden.

website: www.nanweb.org

Contact formulier Vereniging Napoleontische Associatie der Nederlanden
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam