Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid ‘Saint Georges’

De Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid ‘Saint Georges’

De Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid ‘Saint Georges’ (opgericht 2004) richt zich op hoog niveau, o.a. op het gebruik van sabel, lans, karabijn, revolver en exercities te paard. De hedendaagse bereden wapenvaardigheid vloeit voort uit de behendigheidsoefeningen die cavaleristen zich ooit met enige regelmaat moesten getroosten omwille van hun overlevingskans op het slagveld.

Het demonstratieteam ‘De Rode Huzaren’ van Saint Georges geeft spectaculaire cavalerie-demonstraties. De Rode Huzaren tonen waar de cavalerie het beste in is: snelheid, wendbaarheid en het vermogen om snel toe te slaan. Daarnaast worden diverse wapenvaardigheden te paard gedemonstreerd. Zo komen ‘museum-wapens’ tot leven en geven zij een tastbaar historisch beeld van de waarde van paarden voor de vroegere krijgsmacht. De Rode Huzaren rijden in het tenue van het Nederlandse 3e Regiment Huzaren uit de periode 1900-1914

Standplaats van Saint Georges is Hippisch Centrum Muiderberg. Iedereen die zich, onder begeleiding van gespecialiseerde instructeurs, wil bekwamen in bereden wapenvaardigheden en/of zijn paard wil trainen voor de inzet van militaire ruitersport of bereden re-enactment kan met de vereniging contact opnemen .

 

Contactinformatie:

Website: https://www.rodehuzaren.nl/

Contact formulier Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid ‘Saint Georges’
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam