Scutterie van Sint Clemens

SCUTTERIE VAN SINT CLEMENS

De stad Steenwijk is sinds de middeleeuwen een vestingstad. Hoewel in de loop der tijd alle stadspoorten zijn verdwenen zijn er gedeelten van de stadswal bewaar gebleven en gerestaureerd.

In de 16de eeuw is de stad diverse malen belegerd geweest onder verschillende omstandigheden. In 1523 door het leger van Karel V van Gelre, 1580 door Renneberg en 1592 door Prins Maurits.

De groeiende belangstelling voor geschiedenis in het algemeen en die van de eigen woonplaats in het bijzonder, ligt ten grondslag aan het oprichten van de “Scutterie van Sint Clemens”, 28 februari 2020.

De schutterij is uitgerust met kleding en wapens uit het laatste kwart van de 16de eeuw. De schutterij bestaat uit minimaal 10 en maximaal 30 personen.

We zij in het bezit van musketten, een kanon (Falconet) en een kampement.

 

De schutterij presenteert zich meerdere keren per jaar, op feesten en evenement in Steenwijk e.o. met als doelgroep inwoners en toeristen.

 

Heb je belangstelling, of ken je iemand in jouw omgeving die belangstelling zou kunnen hebben, wil je andere informatie of wil je aanmelden;

www.scutterie.nl

En via Facebook of Instagram

Contact formulier Vereniging SCUTTERIE VAN SINT CLEMENS
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam