Verbond van Christophorus

Verbond van Christophorus

Wie zijn wij?

Het verbond van Christophorus is een vereniging die bestaat uit ca. 20 leden die zich bezighouden met levende geschiedenis. Ons doel is een waarheidsgetrouwe inkijk te geven in het leven in de late Middeleeuwen. Wij houden ons bezig met de periode van 1450 tot 1480. Onze vereniging onderscheidt zich door de aanwezigheid van een groot aantal middeleeuwse beroepen die op aan kwalitatief hoog niveau worden uitgevoerd. Daarnaast beschikken we ook over zwaardvechters, piekeniers, boogschutters en kanonniers.

Alle kleding en gebruiksvoorwerpen die we gebruiken zijn gemaakt naar middeleeuwse voorbeelden. Wij dragen historisch correcte kleding en gebruiken uitsluitend historisch correcte gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.

Om dit te realiseren, doen we veel onderzoek naar zowel primaire- als secundaire bronnen. Daarnaast leren we veel van de archeologische experimenten die we uitvoeren.

Tot onze ambachtslieden behoren: een pottenbakker, een pelgrim, een hoedenmaker, een hilligenbacker, een kaarsenmaker, een monnik, koks en een schrijnwerker.

Onder de soldaten hebben we zwaardvechters, piekeniers, boogschutters en kanonniers.

Contactinformatie
Het Verbond van Christophorus

website: www.verbondvanchristophorus.nl

Contact formulier Vereniging Verbond van Christophorus
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam