Vereniging Militaire Oostblok Oltimers

VMOO

De VMOO bestaat uit liefhebbers van oude militaire voertuigen uit de periode van de koude oorlog en dan de kant van onze toenmalige “tegenstander” de DDR.

Onze toenmalige vijand, het Warschau Pakt (met onder andere de DDR als bondgenoot) is nu een vrijwel onbekend stukje historie, terwijl velen van ons in militaire dienst tegenover deze mannen en vrouwen gelegerd waren zonder deze echt te kennen.

Die tijd ligt inmiddels al weer ver achter ons, maar onze vereniging wil zich graag verdiepen in die onderbelichte periode. Met behulp van authentieke uniformen, wapens en voertuigen proberen wij een stukje van deze periode voor de toekomstige generatie te bewaren.

Onze doelstelling is om voertuigen en materiaal uit de voormalige NVA te restaureren en in stand te houden … daarnaast nemen wij deel aan evenementen, waar wij de transport/staf groep uitbeelden van de RTA-4 (Raketen technische Abteilung 4. Flottille der Volksmarine).

­

De vereniging is uitsluitend geïnteresseerd in de historische en technische aspecten van de Oost Duitse militaire strijdkrachten en wijst dan ook alle politieke sympathie voor en/of verheerlijking van de voormalige DDR af.

Website: vmoo.nl

Contact formulierVereniging Militaire Oostblok Oltimers
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam